У Рівному планують створити нову комунальну установу

На пленарному засідання сесії депутати Рівнеради розглянуть питання про створення комунальної установи "Агенція розвитку Рівного". 

У пояснювальній записці йдеться про те, що Агенція створюється із "метою сприяння реалізації стратегії Рівненської міської територіальної громади, розробки її секторальних програм та проєктів, щодо інноваційного розвитку громади; надання аналітичної, дослідницької, експертної підтримки процесу сприяння реалізації стратегії; підвищення рівня інституційної та організаційної спроможності виконавчих органів Рівненської міської ради, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності; налагодження партнерських відносин з міжнародними організаціями, містами, країнами з метою залучення кращого іноземного та українського досвіду, знань, ресурсів для реалізації та фінансування цих програм". 

Керуватиме Агенцією директор, якого призначить міський голова. 

Серед завдань цієї установи:

  • Надання організаційної підтримки і координація зусиль, спрямованих на затвердження і реалізацію стратегії громади.
  • Проведення досліджень, у тому числі маркетингових, соціологічних, для визначення громадської думки, перспектив розвитку міста у цілому та окремих галузей.
  • Налагодження партнерств з національними та міжнародними організаціями з метою залучення зовнішніх досвіду/знань і коштів для реалізації та фінансування програм Агенції, а також реалізації проєктів, що мають на меті соціально-економічний, урбаністичний, інфраструктурний, культурний, туристичний розвиток тощо.
  • Розробка та впровадження методичних рекомендацій та програм розвитку Рівненської міської ради, її виконавчих органів, установ, підприємств та організацій комунальної форми власності.
  • Промоція позитивного досвіду та іміджу Рівненської МТГ, її муніципального управління, представлення міста та участь у конференціях, форумах, симпозіумах, виставках та семінарах, партнерських мережах, а також підготовка інформаційних матеріалів про досягнення Рівненської МТГ.
  • Сприяння створенню сучасної інфраструктури Рівненської МТГ, організація відбору проєктів для впровадження їх на підприємствах, в установах та організаціях комунальної власності Рівненської МТГ, здійснення фінансової підтримки цих проектів.
  • Залучення зовнішніх досвіду/знань і коштів для фінансування програм Агенції та інших інвестиційних проектів.
  • Сприяння розробці та здійсненню комплексу заходів інвестиційного характеру, консультування, супровід та реалізація проєктів.
  • Cприяння розвитку інфраструктури для розвитку малого та середнього бізнесу, розвитку культурної та туристичної галузі, соціальної сфери, охорони здоров’я та інших сфер життєдіяльності Рівненської МТГ.
  • Cприяння навчанню (в т.ч. національне та міжнародне) та консультування з питань розробки та реалізації проектів розвитку Рівненської МТГ, підвищення рівня знань та підготовки спеціалістів, в тому числі працівників виконавчих органів Рівненської МТГ, підприємств, установ комунальної форми власності.

Читайте також: Штат органів Рівнеради планують збільшити на два десятки працівників