У Рівному погоня за п'яним водієм закінчилася стріляниною та ДТП (ФОТО+ВІДЕО)

Сьогодні вночі у Рівному була погоня, яка завершилася ДТП за участю патрульних поліцейських.

Приблизно за півгодини до півночі поліцейські, патрулюючи вулиці, помітили мікроавтобус «Volkswagen T4» білого кольору, який їхав вулицею Гагаріна і грубо порушував правила дорожнього руху. На вимогу зупинитися через гучномовець, а також відповідний звуковий сигнал, порушник лише збільшив швидкість та почав тікати від поліції. На переслідування його було орієнтовано аж п’ять екіпажів патрульної поліції.

Патрульні наздоганяли втікача майже по всьому місту - вулиці Небесної Сотні, Макарова, Млинівська, Соборна тощо.

Водій-втікач під час руху створював неодноразово аварійні ситуації. Відтак, зважаючи на ймовірну небезпеку та наслідки для інших учасників руху, поліцейські на вул. Олени Теліги вирішили застосувати табельну вогнепальну зброю та двічі вистрілили у колеса втікача. Однак, це не зупинило порушника. 

На перехресті вулиць Соборна-Млинівська на Луцькому кільці один з екіпажів патрульних хотів зупинити втікача, заблокувавши йому проїзд службовим авто. Проте водій і далі не хотів зупинятися, відтак, умисно пішов на зіткнення зі службовим авто поліцейських, спрямувавши свій бус прямо на патрульних та протаранивши їх, продовжив втечу.

Однак, вже за кілька хвилин на вулиці Соборній його таки вдалося затримати.

Водієм виявився 23-річний мешканець села Берестя Дубровицького району. У нього були ззовні усі ознаки алкогольного сп’яніння. Молодик під час спілкування із правоохоронцями поводив себе зухвало та грубо. У водія відібрали зразки для освідування на стан сп’яніння. Очевидці кажуть, що рівень алкоголю в його крові перевищував допустиму норму щонайменше у 5 разів.

Як встановили поліцейські, порушник до Рівного приїхав у гості до своєї подруги, яка перебувала разом з ним у салоні авто.

До слова, внаслідок зіткнення мікроавтобуса з екіпажем патрульних постраждало двоє працівників поліції 30-ти та 28-ми років. Їх госпіталізували у лікарню з закритими черепно-мозковими травмами та забоями.

За фактом опору працівникам правоохоронних органів розпочато досудове розслідування.

Водія затримали згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру в умисному нанесенні тілесних ушкоджень працівникам правоохоронного органу та опору працівникові поліції за ознаками злочинів передбачених частиною 2 статті 345 та частини 2 статті 342 Кримінального кодексу України.

Згідно із санкцією статті порушнику загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

На цю ситуацію відреагував очільник Національної поліції України Сергій Князєв. На своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" він назвав цю ситуацію "Ціна життя поліцейського":

"Сьогодні вночі одночасно в м Київ та м Рівне отримали травми під час несення служби п’ятеро поліцейських. При схожих обставинах, переслідуючи правопорушників, які навмисно скеровували свої автівки на таран поліцейських авто (!). В обох випадках порушники затримані та поміщені в ІТТ.

Громадяни та суспільство повинно сприймати поліцейського адекватно та реагувати на його вимогу. Зворотна реакція призводить до таких наслідків... Машину-то ми відремонтуємо, буде як нова. А от яка ціна життя і здоров'я поліцейських. Повсякденна практика, яка стає сумною статистикою.", - йдеться у повідомленні Сергія КНЯЗЄВА.

Нижче дивіться відео з місця події, яке опублікувала у соцмережі "Фейсбук" журналістка Інна Білецька: 

Читайте також