У Рівному показали, якими є струни юної душі (ФОТО)

В Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася презентація дебютної збірки Наталії Макар «Струни юної душі».

Навчаючись на економіста у НУВГП, дівчина має чимало хобі: захоплюється вишивкою бісером, модульним орігамі, обожнює декорувати різноманітні подарунки, мріє багато подорожувати, однак найбільше задоволення їй приносить літературна творчість. Свої перші вірші Наталія Макар почала писати ще в школі, проте до втілення мрії видати книгу йшла досить довго.

Книга Наталії Макар «Струни юної душі» − це вдале поєднання поезії та оповідань. Відкривають збірку вірші про війну, про Україну та її захисників, які переповнені болем та пронизані смутком. Дівчина має особистий досвід волонтерської діяльності і закликає словом не бути байдужими до подій в Україні. Патріотична лірика змушує читача замислитись над непростими проблемами сьогодення та вірити в краще майбутнє. Наталія також торкнулася тем, які бентежать серця молодих читачів – кохання та щастя, біль та розчарування, краса природи. В майбутньому вона мріє написати власну книгу в прозі і віддає перевагу фентезі. Ілюстрації та світлини Інни Романюк є вдалим доповненням творчої збірки молодої авторки.

Під час презентації проникливо звучала громадянська та лірична поезія в авторському виконанні. Привітати дебютантку прийшли друзі, однокурсники, шанувальники творчості, письменники Юля Костюкевич та Віра Мельникова. Приємною несподіванкою був відеосюжет від Валентини Люліч, яка під гітару виконала пісню на слова Наталії. Всі присутні побажали молодій письменниці творчих здобутків, розуміння читачів та видання нових книг.

Читайте також