У Рівному поліцейські затримали чоловіка за смертельне побиття рідного брата

фото ілюстративне

Ще восьмого грудня, близько восьмої ранку, до поліції повідомили медики «швидкої», що у квартирі на вулиці Січових Стрільців обласного центру вони констатували смерть 42-річного місцевого жителя.

Відповідно до лікарського свідоцтва раніше судимий, 42-річний чоловік помер внаслідок внутрішньо-черепної травми у вигляді крововиливу.

Як встановили поліцейські, у квартирі також проживає 36-річний рідний брат померлого. Чоловік запевняв поліцейських, що такого вчинити він не міг.

Однак правоохоронці з’ясували, що він нещодавно вийшов із ізолятора тимчасового тримання, де перебував за нанесення тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу. Слідчі уже повідомили йому про підозру, а суд обрав запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Шостого грудня у вечірню пору, після чергового застілля, між чоловіками виник конфлікт, причину якого 36-річний рівнянин наразі вже не пам’ятає. Під час сутички молодший наніс кілька ударів в голову та по тілу старшому братові.
Впродовж доби потерпілий почувався добре, потім скаржився на головний біль, а уранці восьмого грудня вже був без ознак життя.

Зібравши достатньо доказів у вчиненні злочину, слідчі повідомили 36-річному жителю Рівного про підозру у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України. Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає від восьми до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що нині також триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за фактом нанесення 36-річним рівнянином тяжких тілесних ушкоджень 44-річному жителю обласного центру.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також