У Рівному поліцейські затримали збувача метамфетаміну

Оперативну закупку провели працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП та слідчі Рівненського відділу поліції 27 листопада. Близько 15 години на вулиці Княгині Ольги у Рівному 41-річний рівнянин продав за 800 гривень вісім доз метамфетаміну. До слова, першу аналогічну закупку поліцейські провели також у жовтні цьогоріч.

Збувача затримали. Зараз він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Вчора йому повідомили про підозру у вчиненні незаконного збуту психотропних речовин. У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України, психотропну речовину вилучили та направили на експертизу.

Слідчі підготували клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Втім, вчора, 29 листопада, Рівненський міський суд обрав підозрюваному цілодобовий домашній арешт. Санкція статті передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляють у поліції, наркозбувач вже притягався до кримінальної відповідальності за статтею 305 ККУ (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів).

 

Читайте також