У Рівному помер мобілізований: мати заявила про побиття

У лікарні Рівного помер мобілізований. 

Про це повідомляють у пресслужбі поліції області. 

Відомо, що йдеться про жителя Львівщини Юрія Процика. 

Як зазначається, 18 жовтня та 19 жовтня 40-річного чоловіка виявляли у Рівному як особу, яка перебуває розшуку за самовільне залишення військової частини. Проте, чоловік тікав від військової служби правопорядку.

Також встановлено, що 20 жовтня близько п’ятої ранку медики «швидкої» надавали допомогу чоловікові на вулиці в Рівному. У потерпілого діагностували алкогольний делірій та доставили у спеціалізований заклад.

Наступного дня через погіршення стану пацієнта доправили до Рівненської обласної клінічної лікарні, де він 22 жовтня, близько 19:30 він помер у реанімації.

25 жовтня до поліції звернулася 61-річна жителька Львівської області й заявила, що на тілі її 40-річного сина, яке після проведення розтину доставили додому для поховання, вона виявила ушкодження, тож вважає, що чоловік був побитий.

За цим фактом слідчі проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Відповідно до лікарського свідоцтва, попередньою причиною смерті є поліорганна недостатність, гострий геморагічний панкреатит, панкреоз. Проте наразі очікується на результати судово-медичної експертизи, яка встановить остаточну причину смерті. Слідчі дії тривають.

Більше про цю історію у Фейсбук розповіла родичка померлого Марія Процик. Вона стверджує, що батьки мобілізованого хочуть зробити розголос у цій справі та покарати винних.