У Рівному попрощаються з капітаном, який помер у лікарні

У Рівному попрощаються із мужнім захисником Сергієм Нікітіним. 

Про це повідомляє в.о. міського голови Рівного Віктор Шакирзян. 

Сергій Нікітін народився 16 жовтня 1974 року в Рівному. Закінчив Рівненський ліцей №15, а за тим – Українську державну академію водного господарства за спеціальністю «Механізація гідромеліоративних робіт», потім – Київський інститут інтелектуальної власності і права. Працював експертом у компанії «Експерт-Рівне», «Автогума-Сервіс» та товаристві «Камаз-Транс-Сервіс».

«У 2015 році Сергія мобілізували до служби в зоні проведення антитерористичної операції. Служив рік командиром інженерної роти, звільнився у 2016 році. А вже на початку березня 2024 року добровольцем повернувся до лав Збройних сил України, знову ж в інженерну роту. Отримав звання капітана. Він дуже беріг солдат, був для них, насправді, наче батько, піклувався про них, і вони Сергія дуже поважали», - розповідає батько захисника Валерій.

За роки служби Сергій удостоєний багатьох нагород: відзнака Президента за участь в Антитерористичній операції, відзнака Президента «За оборону України», нагрудний знак «Хрест «Військова честь», який йому вручав Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Сергій був чесним та щирим. Його за це цінували солдати та працівники.

Захисник любив своїх батьків та двох вже дорослих донечок, мав плани на життя після закінчення війни.

7 жовтня 2024 року капітан Сергій Нікітін помер у лікарні… 16 жовтня Сергію мало виповнитися 50 років…

Прощання із захисником України відбудеться завтра, 9 жовтня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Чин похорону здійснять у Свято-Покровському соборі. Поховають його на кладовищі «Нове»…