У Рівному пояснили, чому коронавірус швидко поширюється серед медиків

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Керівниця Центру громадського здоров’я на Рівненщині Олена Гандзюк зауважила, що велика кількість медиків інфікована коронавірусом не лише у нашій області, а й загалом в Україні. Хоча на Рівненщині відсоток хворих трохи більший і складає 22,5% від загальної кількості випадків.

Станом на 28 квітня коронавірус виявили у 124 медичних працівників на Рівненщині. Така значна кількість хворих, за словами Олени Гандзюк, пояснюється великою кількістю проведених тестувань серед медиків.

Очільниця Рівненського осередку ЦГЗ додає, що далеко не завжди причиною зараження є професійна діяльність медпрацівників. Крім цього, в достатній кількості медики забезпечені засобами індивідуального захисту.

– Швидше всього, якщо це професійне зараження, інфікування медика відбувається, коли у пацієнта не діагностований коронавірус. З тих 124 людей лише одна людина заражена у міській лікарні. Це найбільша лікарня, де надається допомога хворим з коронавірусом. Невелика кількість заражених медиків і у Сарненській лікарні. Натомість в обласній лікарні захворіло більше 80 людей, – зазначила Олена Гандзюк.

Читайте також