У Рівному працює одна із найстаріших перукарень України (ВІДЕО+ФОТО)

У Рівному працює одна із найстаріших перукарень України, яку було засновано ще у 1923 році.

Уродженець Рівного Ілля Сигачов опублікував у мережі фото та відео цієї історичної перукарні, яка розташована на вулиці Дубенській, 21.

"Спершу предметом моєї зацікавленості була більше не сама перукарня, а старовинна вивіска до неї, яку я на око можу ідентифікувати, як вивіску 1950-1960 рр. Надіславши фото вивіски фонду "Має Значення", який якраз займається реставрацією старовинних вивісок в Києві, отримав відповідь, що рівненський екземпляр дуже крутий і красивий. Фонд повідомив, що може частково допомогти з реставрацією, тому я вирішив завітати в перукарню до власників…

Поспілкувавшись з власником (можливо орендарем), вдалось дізнатись, що перукарня тут діє з... 1923 року! Таким чином минулого року перукарні виповнилося 100 років! Сам будинок старіше ніж перукарня, орієнтовно 1900-х", - зазначає Ілля Сигачов.

Власник розповів рівнину, що в нього є навіть дозвіл на відкриття там перукарні, який був отриманий в Рівненському магістраті, тобто якраз за часів Польщі. Так як поряд знаходились царські, а потім - польські військові казарми, то відкриття там перукарні для солдат та офіцерів було дуже прибутковою справою.

У приміщенні збереглись металеві старі крісла 1950-х рр. А на стіні висить картина із зображенням цієї ж перукарні.

"Також власник розповів, що останні роки сусіди усіляко намагаються витіснити перукарню. Минулого року в найстарішого приватного підприємства міста відібрали прохід до вбиральні, яка як правильно зрозумів, знаходиться на другому поверсі.

Звичайно, головним питанням лишається, що ж робити з цим неймовірним артефактом, який знаходиться в Рівному? Звичайно, якби столітня перукарня була в Києві, чи Львові, вона звичано б процвітала. Але маємо що маємо - найстаріша перукарня України знаходиться в Рівному", - додав Ілля Сигачов.

Читайте також