У Рівному представили результати комплексної безпеки трьох громад (ФОТО)

У Рівному представили результати проекту «Підвищення рівня підзвітності поліції та органів місцевого самоврядування перед громадами та налагодження діалогу через прийняття Комплексних програм розвитку безпеки у 18 територіальних громадах західних областей України» який реалізує Центр правових та політичних досліджень «СІМ». У Рівненській області до проекту долучилися три громади – Радивилівська, Крупецька та Козинська. В результаті роботи та досліджень усі три громади  затвердили власні Концепції комплексної безпеки ОТГ.

Керівник проекту Олег Ільків розповів: 

«Для підвищення рівня довіри громадян до правоохоронних органів представники Центру правових та політичних досліджень «СІМ» спільно із громадою, органами місцевого самоврядування і поліції формували пріоритети безпеки даних громад. Інструментарієм для отримання результатів ми обрали фокус-групове дослідження, в якому активну участь взяли голови громад, депутати сільських, міських рад, старости, освітяни, громадські активісти та представники поліції. Результатом нашого дослідження стали затверджені Концепції комплексної безпеки громад, а моніторинг виконання даної концепції лежить  на громаді».

В цей документ були включені пропозиції, які сприятимуть вирішенню проблем охорони правопорядку регіону, виявлених громадою, а саме розбудову тротуарних доріжок, відновлення дорожнього покриття, обладнання світлових пішохідних переходів, встановлення відео спостереження, покращення і збільшення обладнання пожежогасіння, ремонт будівель ФАПів і закупівлю відповідного обладнання для надання належної медичної допомоги громадянам, розбудова спортивних майданчиків, вирішення низки екологічних проблем, пов’язаних зі збором і сортуванням сміття, очисними спорудами і водопостачанням, контролем за внесення хімічних добрив агровиробниками та інше. Створення центрів Безпеки та громадських формувань з охорони громадського порядку чи муніципальних дружин дозволить підсилити роботу поліції в громадах, у яких так не вистачає дільничних офіцерів поліції і покращить охорону правопорядку.

Всі напрацювання в рамках реалізації проекту увійшли в методичний посібник «Концепції комплексної безпеки Радивилівської міської, Козинської сільської і Крупецької сільської об’єднаних територіальних громад Рівненської області та методичні рекомендації з розробки та прийняття Програм громадських пріоритетів охорони безпеки та порядку в громадах України», в якому містяться рекомендації та основні методи визначення проблем громадської безпеки у вибраних територіальної громадах. Авторами  послідовно викладені всі кроки реалізації проекту, а також прийняті Концепції комплексної безпеки Радивилівської, Крупецької, Козинської громад. Відповідно,  вже опрацьована  методика може бути застосована в інших регіонах України.

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Читайте також