У Рівному презентували «HameleON» (ФОТО)

Напередодні свого дня народження молодий поет Юрій Матвійчук з мальовничого міста Острога презентував нову збірку поезій «HameleON», за яку в минулому році був удостоєний літературної премії ім. Михайла Дубова. Книга вийшла у «Письменницькій робітні «Оповідач», офіційному видавництві Рівненської обласної організації Національної спілки письменників.

Юрій почав писати вірші ще з шкільних років. Під час навчання на художньо-педагогічному факультеті РДГУ займався у народному літературному об’єднанні «Поетарх». Наразі він член Національної спілки письменників України, входить до рівненської «Літературної молодіжної платформи», вчителює в сільській школі неподалік Острога.

Читальна зала обласної бібліотеки для молоді зібрала на поетичну зустріч студентів-першокурсників, родину поета, молодих колег по перу. Особливою гостею на презентацій була Тетяна Іванівна Горбукова, незмінний керівник «Поетарху», «мама» всіх своїх вихованців, яка підкреслила душевну відкритість Юрія як відмінну чесноту його характеру.

Під час декламування автором своїх поезій присутні відчули дихання сучасної поезії з її римованими та неримованими рядками, рваними ритмами, громадянськими тривогами сьогодення. А його поезія «Станція 37 (розстріляти…)» присвячена жертвам політичних репресій вже стала візитною карткою Юрія Матвійчука, яку часто можна почути у виконанні автора під час літературних зустрічей та презентацій рівненських письменників. Виконуючи пісні під акомпанемент гітари молодий поет зачарував аудиторію своїми палкими почуттями та яскравим образним мисленням пристрасного романтика.

Презентація книги поезій «HameleON» молодого острожанина Юрія Матвійчука пройшла в теплій атмосфері живого та щирого спілкування з поетичним світом автора.