У Рівному презентують книгу про сусіднє місто

7 жовтня, о 12-ій годині, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація двотомника "Здолбунів", авторства Володимира Остапука.

Науково-краєзнавче дослідження ґрунтується на широкій документальній базі архівних і музейних матеріалів, досліджень істориків і краєзнавців ХІХ-ХХІ століть, статистичних відомостях, переписах населення, записах у церковних метричних книгах тощо. У праці також широко використано спогади з життя міста Здолбунова.

Перший том книги присвячений минувшині міста Здолбунова від часів перших поселенців до закінчення Української революції 1917-1921 років. Упродовж визначеного періоду Здолбунів пройшов складний шлях від перших мешканців, хутірця і присілка до модерного міста з потужним транспортним залізничним вузлом і промисловим виробництвом.

Другий том присвячений життю Здолбунова під час перебування Західної Волині у складі Другої Речі Посполитої в 1920-1939 роках. У дослідженні висвітлено широкий спектр різноманітних аспектів міського життя: формування органів міського самоврядування, їх персональний склад, діяльність із вирішення поточних міських питань, система оподаткування, ціни, економічний розвиток та його особливості, а також розвиток шкільництва, релігійне, громадське, культурно-мистецьке та спортивне життя.

Книги зацікавлять краєзнавців, любителів минувшини, дослідників родинного древа, усіх, хто цікавиться історією рідного краю та міста Здолбунова.

Читайте також