У Рівному прооперували 11-річну дитину зі складним переломом: на третю добу її виписали

У Рівненській обласній дитячій лікарні дитині зі складними переломами провели операцію. 11-річна пацієнтка отримала травми під час ДТП.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці обласної лікарні.

Однак, завдяки сучасному обладнанню та високій кваліфікації лікарів, дівчинка вже на третю добу після операції повернулася додому.

Про одну із останніх операцій розповідає завідувач центру ортопед-травматолог дитячий Ігор Яковець:

“Одинадцятирічна дитина після ДТП була госпіталізована із закритим перелом правої стегнової кістки у верхній третині зі зміщенням уламків. Пацієнтці проведено малоінвазивне втручання з фіксацією даного перелому двома титановими еластичними стрижнями. Це золотий стандарт лікування переломів довгих трубчастих кісток у дітей у всьому світі. Під час операції здійснюється невеликий розріз шкіри не більше 1.5 см, у середину кістки вводиться титановий стрижень”.

Це все робиться під контролем електронно-оптичного перетворювача (ЕОП), сучасного прилада, що допомагає лікарям під час операції відразу бачити точність своєї роботи.

Після операції пацієнтка пробула у лікарні лише три дні. Через два тижні вона має з'явитися на контрольний рентген знімок та огляд. Металеві стрижні видалять через 6-10 місяців після повного зрощення кістки.

Отримати консультацію ортопедів-травматологів Рівненської обласної дитячої лікарні можна за наявності електронного направлення від сімейного лікаря та за умови попереднього запису на прийом.
 
Попередній запис до лікарів-спеціалістів  за телефонами: (067) 326 92 48, (0362) 46 04 80, (0362) 65 19 74.

Також, Ви можете записатись онлайн за посиланням https://likari.in.ua/

Графік роботи консультативної поліклініки: щоденно з 08:00 год. до 16:02 год., крім вихідних.

Читайте також