У Рівному провели акцію пам’яті до Дня гідності та свободи

http://oblrada.rv.ua

20 листопада 2018 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася акція пам’яті до Дня гідності та свободи «Революція, яка змінила країну і кожного з нас».

До музею прийшли учні НВК № 2 школи-ліцею м. Рівного. В експозиції «Творці історії» школярів зустріла завідувачка сектора Новітньої історії Оксана Яремчук. Науковець розповіла про події Революції гідності, зокрема, про те, що відбувалося на Майдані в Києві в листопаді 2013 – лютому 2014 років. Діти почули історії про рівнян, які були активними учасниками тих подій, а по суті творцями новітньої історії України.

Школярі переглянули фрагменти відеокліпів про події на Майдані, розповідали біографії Героїв України – наших земляків Георгія Арутюняна, Івана Городнюка, Валерія Опанасюка, Олександра Храпаченка.

Під жалобний гімн Небесної Сотні «Гей, пливе кача…» учасники акції хвилиною мовчання вшанували пам’ять українців, які трагічно загинули під час Революції гідності.

День гідності та свободи в Україні відзначають з 13 листопада 2014 року. Тоді Президент України Петро Порошенко підписав відповідний Указ. Відтоді щороку 21 листопада у пам’ять про початок двох революцій - Помаранчевої (2004 року) та Революції гідності (2013 року) – українці вшановують пам’ять про події тих років, які змінили хід історії держави.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також