У Рівному провели семінар "Психологічна підтримка дітей під час війни"

За ініціативи секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна сьогодні у Рівному відбувся семінар покликаний посилити психологічну допомогу дітям чиї рідні зараз перебувають в лавах ЗСУ, потрапили у полон, зникли безвісти, отримали поранення чи загинули під час виконання бойового завдання. Організували його спільно КУ «Агенція розвитку Рівного» та Благодійний Фонд  "Рокада". Практичні психологи та соціальні педагоги, які працюють з дітьми шкільного віку та дошкільнятами у навчальних закладах Рівного, отримали цілий спектр сучасних методик з забезпечення психологічної підтримки дітям.

“Підтримка родин та дітей полеглих українських захисників - це одне з тих завдань, які гостро стоять зараз перед нами. Ми вживаємо всіх можливих заходів, щоб допомогти нашим воїнам у їхній нелегкій боротьбі з ворогом, забезпечуючи їх необхідними дронами та спеціальним обладнанням. Однак, нині, ми також повинні попіклуватись про дітей, які дуже болісно переживають втрату свої рідних і потребують підтримки, - каже секретар Рівненської міської ради, виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян. - Саме тому, наша громада прагне надати максимальну підтримку дітям, які втратили батьків у війні, чиї рідні в полоні чи зникли. Важливо забезпечити їх всебічною підтримкою”.

Це вже другий подібний захід, який відбувається у місті. Попередній семінар відбувся нещодавно у сесійній залі міської ради з залученням кращих експертів Рівненської області. Цього ж разу, до проведення семінару залучили фахівців всеукраїнського рівня.

"Направду, тема психологічної стійкості набуває все більшої актуальності. Сьогодні на заході присутні практичні психологи. Це люди, які щодня спілкуються з дітьми й можуть надати їм допомогу, - зазначила Директорка Агенції розвитку Рівного Марія Савчук. - Важливо, що під час семінару психологи дізнаються практичні поради від запрошеної спікерки, які одразу зможуть застосовувати на практиці".

Навчала практичних психологів Рівного людина з багаторічним досвідом - Наталія Сабліна, кандидатка психологічних наук, директорка тренінгового центру Наталії Сабліної, голова ГО "Міжнародна Асоціація психологів та тренерів-експертів", національна тренерка Національної тренерської мережі Центру «Ла Страда – Україна», координаторка Української Жіночої Демократичної мережі (IRI) в Миколаївській області. Вона має досвід співпраці з тими, хто постраждав від війни, а також активно працює з нашими героями-захисниками.

"За запитами, як батьків, так і практичних психологів, ми бачимо, наскільки багатогранну проблему ми маємо через війну, - говорить депутатка Рівненської міської ради Світлана Марчук. - Виходячи з цього, нам потрібен не лише досвід нашої громади, а і залучення інших фахівців, щоб та допомога, зокрема дітям, була максимально фаховою".

У Рівному далі працюватимуть над підвищенням рівня компетенції практичних психологів та соціальних педагогів. Адже тільки спільними зусиллями ми здатні здолати усі виклики, які перед нами ставить війна. А особливо, коли це стосується нашого майбутнього - наших дітей.

Читайте також