У Рівному пройде майстер-клас від Євгена Клопотенка для дітей

У Рівному в рамках проєкту ЮНІСЕФ та шеф-кухаря Євгена Клопотенка діти можуть взяти участь у кулінарних майстер-класах.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ініціатива з покращення культури харчування Cult Food шеф-кухаря Євгена Клопотенка за підтримки Міністерства освіти України розпочали спільний проєкт “Спільно | твоя підтримка поруч”, в рамках якого діти зможуть психологічно відновлюватися під час кулінарних майстер-класів. 

«Війна має особливо руйнівний вплив на дітей в Україні: десятки тисяч потребують психологічної та соціальної підтримки. Багато з них були змушені залишити свої домівки, інші були розлучені зі своїми родичами та безпосередньо зазнали впливу війни. Діти приголомшені від вибухів. Вони живуть під звуки повітряних сирен. Запускаючи цей проєкт, ми сподіваємося, що нові кулінарні сесії та робота з психологами зможуть забезпечити дітям і їх вихователям певну нормалізацію та безпеку в ці важкі дні. Готуючи їжу та проводячи час разом, діти можуть покращити свої харчові звички, залишатися на зв’язку з сім’єю та близькими, а також покращити свій психосоціальний добробут та стійкість», – сказав Мурат Шахін, Представник ЮНІСЕФ в Україні.

У рамках медіа компонента проєкту, діти та їхні батьки отримають поради від команди психологів та нутриціологів як психологічно стабілізувати себе і дитину, як сформувати здорові харчові звички у приготуванні та споживанні їжі, а Євген Клопотенко поділиться порадами, як батькам та дітям через приготування їжі підтримувати один одного. 

«Стрес та непродумане харчування погіршують психологічний стан, а під час війни це особливо небезпечно. Психологічна підтримка та здорове харчування, що містить в собі всі необхідні для організму елементи, допомагає зберегти здоров’я та зміцнити націю», - говорить шеф-кухар Євген Клопотенко.

Майстер-класи для дітей проходитимуть 2-3 рази на тиждень до кінця листопада. Загалом завдяки проєкту психосоціальну допомогу отримають понад 5 тис. дітей. Реєстрація за посиланням.

У Рівному захід відбудеться 25 вересня 2022 року

Час: 12:00 (початок реєстрації об 11:30)

 

 

 

Читайте також