У Рівному пройде Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики “JAZZ BEZ”

Зима в місті знову почнеться з джазу. Адже ХІХ Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики “JAZZ BEZ” прямує до Рівного. 13 грудня о 19.00 в Міському Будинку Культури для вас виступатимуть найкращі виконавці з різних куточків Європи.

Цього разу на рівнян чекає космічний прог рок джаз з теренів Швейцарії та якісний польський фьюжн з елементами фольку - 2 музичних виступи та нові галактики імпровізацій за один вечір фестивалю. 

Спершу швейцарці «NOVA» відведуть вас у аудіовізуальну подорож  простором та часом. Натхненний кольорами та формами відомого і невідомого всесвіту, тріо блукає музичним космосом, досліджуючи дивні нові світи та створюючи футуристичну атмосферу. Гурт поєднує в собі пікантну музику з космічними, філігранними звуками, які іноді змушують вас почувати себе невагомими, а іноді ніби потрапляють у вільне падіння. Музика від «NOVA» містить багато імпровізованих частин і має аналоговий характер.

Далі на сцені - “Organic Noises”, фьюжн гурт, що формують музиканти та композитори з Польщі та Вірменії, одні з наймолодших учасників “Jazz Bez ХІХ”.

«Наше натхнення, кажуть самі виконавці, - традиції музики Східної Європи, Балкан та Вірменії»

Унікальне звучання гурту грунтується на поєднанні традиційних етнічних вірменських інструментів - дудук, зурна, пку, ней, акустичних інструментів - скрипка, гобой, флейта, фортепіано, гітара, та сучасних - електрична скрипка, синтезатори, бас, барабани, електрогітара.

Один з фестивальних днів буде навчального характеру. Джазовий клуб “ДжЕм” запрошує студентів, викладачів, музикантів та поціновувачів джазу 12 грудня на 16.00 до ресторану “Блюz & Jazz”, де відбудеться безкоштовний майстер-клас від швейцарського тріо “NOVA” в рамках проекту “ART JAZZ SCHOOL”

Програма майстер-класу:

- що таке прог рок, його концепція та ідея, основи композиції та аранжування ідей, звуків та натхнення;

- концепція візуальних засобів, методики творення та як вони працюють;

- виконання гуртом своїх композицій, їх розбір, аналіз деяких музичних фрагментів та композиційних ідей;

- концепція імпровізації;

- запитання від учасників;

- Jam session з учасниками майстер класу.

ВХІД – ВІЛЬНИЙ.

До слова, цього року «JAZZ BEZ » вперше відбудеться без свого засновника і буде присвячений світлій пам'яті Марека Іващишина - ідеолога і творця львівських мистецьких феноменів, осередків клубу “Ляльки”, Мистецького об'єднання “Дзиґа”, музичних фестивалів “Jazz Bez”, Флюгерів, Форт Місії і численних інших душевних проектів, які ми любимо і знаємо впродовж багатьох років.

Квитки можна придбати за телефоном (097)980-71-17, в касі Міського Будинку культури з 10.00 до 19.00 та на сайті kasa.in.ua.

Читайте також