У Рівному пройшов Тиждень права "Молодь. Право. Закон"

У Рівненській обласній бібліотеці традиційно на початку грудня пройшов Тиждень права «Молодь. Право. Закон». Він був присвячений вихованню правової культури молодого покоління, поглибленню знань про їхні права та обов’язки в суспільстві.

Тиждень був наповнений різноманітними заходами. У рамках XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбулися зустрічі-полілоги з представниками РОГО «Комітет виборців України» Олексієм Горецьким і Миколою Глотовим та відкриті покази фільмів «У пошуках кращої долі», «Домашні ігри», «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова», «До скорого» та «Укриття». Студенти РКЕБ, технічного коледжу НУВГП, ВПУ-1 мали можливість подивитись найактуальніші й найталановитіші фільми з усього світу. Всі бажаючі долучились до 11-го Марафону написання листів – глобальної щорічної правозахисної кампанії на підтримку несправедливо засуджених громадян, яку проводить міжнародна неурядова організація Amnesty International. Такі листи різними мовами підтримують цих людей і допомагають їм не здаватись.

Юридичний діалог «Територія закону» за участі фахівців Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Анни Лендєл, Єлизавети Беркути та Наталії Лушнікової-Кваші провели для учнів НВК №12. Школярі змогли отримати інформацію про норми поведінки в суспільстві, в громадських місцях, школі, вдома, розглянули конкретні ситуації з порушення прав людини.  

Читайте також