У Рівному реорганізують 3 заклади й утворять комплексний центр позашкільної освіти

Фото ілюстративне

У Рівному створять КЗ "Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти".

Про це повідомив голова Рівненської облради Андрій Карауш.

Сьогодні обласна рада скасувала старе рішення й прийняла нове — утворити комунальний заклад "Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти". Він буде знаходитися на вул. В’ячеслава Чорновола, 79-Б у Рівному — там, де станція юних натуралістів.

"Наступні кроки такі: я маю призначити директора, він – провести державну реєстрацію. Після цього рішення передбачає реорганізацію трьох закладів шляхом приєднання до новоствореного", - зазначає Андрій Карауш.

Ідеться про реорганізацію:

  • "Рівненський обласний центр науково-технічної творчості української молоді" на вул. Степана Бандери, 39-А;
  • "Рівненського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді" на вул. В’ячеслава Чорновола, 74;
  • "Станцію юних натуралістів" на вул. В’ячеслава Чорновола, 79-Б.

Після цього Рівненська ОДА має передбачити видатки на фінансування.

"Для чого це потрібно? Якщо коротко, то це буде комплексний заклад позашкільної освіти, де повинні подбати про самореалізацію дітей, їх інтелектуальний, духовний і фізичний розвиток, готувати до активної професійної та громадської діяльності. Ну і національно-патріотичне виховання, де буде ідея зміцнення української державності. Навряд варто пояснювати, наскільки це важливо сьогодні", - пояснив детальніше голова Рівненської облради.

Читайте також