У Рівному розпочав роботу новий центр реабілітації та відновлення

У Рівненській дитячій лікарні відкрили новий реабілітаційний центр, який надає допогу по відновленню та реабілітації діткам. 

Нині приміщення було перенесено на інший поверх та проведено косметичний ремонт. Лікарні вдалось придбати нове обладнання для проведення занять із опорно-руховим апаратом для дітей від 3-ьох років, масажів для уникнення запалень, а також було створено сенсорну кімнату для проведення занять пов'язаних із хворобами нервової системи.

Центр надає можливість проходити лікування не тільки пацієнтам із міста, а й з області разом із батьками, які можуть бути присутні на заняттях.  За словами керівника обласної дитячої лікарні Віталія Бойка центр вміщує близько 40 пацієнтів за один курс лікування:

"Наразі у центрі проходять реабілітацію діти із міста та області. Якщо у сімей немає можливості ми надаємо проживання діти. Амбулаторних пацієнтів ми можемо вмістити близько 40, а на стаціонарі у неврологічному відділенні близько 60, які також проходять заняття у цьому центрі в рамках курсу лікування". 

Мама однієї із пацієнток лікарні, Галина Андріївна, зазначає:

"Новий центр це можливість надати своїй дитині якісне лікування на ранніх етапах виявлення проблем. Ми задоволенні результатом занять, адже я бачу, як змінилась постава моєї доньки за два місяці занять, вона перестала скаржитись на болі в спині і розправила плечі".

 

Читайте також