У Рівному шахраї продали жінці картку «знижки» за 21 тисячу гривень

фото ілюстративне

Поліцейські вкотре  звертаються до громадян бути обачними, не довіряти незнайомцям та не проводити будь-які операції з грошима, особливо на вулиці чи по телефону.

Так, 18 вересня, близько 10 години до 79-річної рівнянки поблизу її будинку в мікрорайоні Ювілейний підійшла незнайома жінка. Вона запропонувала придбати картку на знижку в 30 відсотків у одному з супермаркетів обласного центру.

Однак шахрайка повідомила, що для цього потрібно підтвердити свою платоспроможність. У цей момент до них підійшов чоловік, який втрутився у розмову і нібито зацікавився придбанням картки, запевняючи, що має гроші. Довірлива пенсіонерка піднялася до квартири та винесла всі свої заощадження незнайомці, яка чекала на лавці поблизу під’їзду. 21 тисячу гривень аферистка «вміло» поклала у паперовий конверт разом із карткою на знижку та віддала жінці. Лише в обумовленому магазині ошукана виявила у пакунку нарізану газету.

За описом потерпілої, незнайомцям на вигляд близько 30 років, обоє розмовляли російською мовою. Жінка має світле волосся та була одягнена у сіру довгу спідницю і білу блузку. Чоловік середнього зросту, з темним волоссям, був одягнений у джинси та темну куртку.

19 вересня, близько 12 години до поліції повідомила 78-річна рівнянка, що до неї зателефонував невідомий та представився працівником місцевої лікарні. Чоловік повідомив, що її онук потрапив у дорожньо-транспортну пригоду та потребує негайного лікування. Після цього до помешкання спантеличеної пенсіонерки прийшла невідома жінка, якій господарка віддала 5,5 тисяч гривень нібито на лікування та особисті речі онука. Лише після цього бабуся вирішила сконтактувати з онуком та з’ясувала, що її ошукали.

За фактами шахрайства розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. У поліції складають фотороботи зловмисників та встановлюють їх місце перебування.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також