У Рівному "соцпрацівниця" ошукала пенсіонерку на 9 тис. грн та вкрала мобільний

Фото - ілюстративне

9 тисяч гривень заощаджень та мобільний телефон викрала псевдосоцпрацівниця у 82-річної рівнянки. Нині підозрювану шукають. Про подробиці інциденту розповіла спеціалістка відділу комунікації Нацполіції області Світлана Карачун, повідомляє Суспільне.

З'ясувалося, що справжня соціальна працівниця регулярно навідувалась до одинокої пенсіонерки. Учора, 13 березня, вона знову прийшла до старенької. На порозі перетнулася з іншою жінкою, яка поспіхом залишала квартиру. Згодом стало відомо поліцейським, що остання представилась пенсіонерці соцпрацівницею й повідомила, що нині триває обмін старих купюр на нові. Вона попросила у рівнянки паспорт і гроші та "оформила" буцімто документи, а насправді забрала собі її гроші – 9 тисяч гривень. Заразом прихопила і мобільний телефон жінки.

У поліції повідомляють, що жінка має характерну етнічну ознаку - йдеться про ромську національність. На зріст вона близько 160 сантиметрів, худорлява, була у сірій в’язаній шапці. Наразі поліцейські крадійку розшукують.

За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування. Поліцейські також з’ясовують, чи мала жінка інформацію про догляд за пенсіонеркою, чи та стала жертвою крадійки випадково.

Читайте також