У Рівному спишуть 5 тролейбусів: що з ними буде далі

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

П'ять рівненських тролейбусів вилучили з курсування та відправлять на списання. Три з них можуть купити поціновувачі ретротранспорту, це поповнить бюджет міста, – повідомив транспортний експерт Антон Бриних.

Про це повідомляє Суспільне.

Через зношеність та нерентабельність проведення капітального ремонту спишуть п'ять тролейбусів. Про це у прямому етері "Дослівно" на Українському радіо Рівне розповів транспортний експерт та дослідник історії тролейбусів Антон Бриних.

"Списання тролейбусів – цілком закономірний процес оновлення рухомого складу, коли старий зношується і новий надходить. Минулого року не списали жодного тролейбуса. Деякі тролейбуси, які набрали певний пробіг після останнього капітального ремонту, списали після того, як стало зрозуміло, що нерентабельно вкладати кошти в їх відновлення", – розповів експерт.

Він уточнив, що під списання потрапили три тролейбуси "Škoda 9Tr" та два тролейбуси "Jelcz". 

"Корпус "Jelcz" складається зі зварених профілів, які іржавіють і втрачають свою несучу здатність. Щоб такий тролейбус реанімувати, то потрібно його довго і ретельно переварювати. Задня площадка у нього дуже висока, а сучасність вимагає низьких посадок, тому вкладати фінанси у відновлення цих тролейбусів – недоцільно", – каже експерт Антон Бриних.

Експерт пояснив: абсолютних гарантій, що списані тролейбуси хтось купить – немає. Проте, він зазначив, що два таких випадки у Рівному вже були.

"У 2014-му один тролейбус купили закордон у Люблін. Він там пройшов ремонт і там є така колекція ретротранспорту, який катає туристів. Другий у 2019-му купили для підприємства міста Брно в Чехії, саме туди, де його купили у 1996-му для Рівного", – розповів дослідник.

Читайте також