У Рівному судили чоловіка, який зґвалтував знайому біля гаража

У Рівному судили уродженця Гощанщини за зґвалтування жінки. У суді було доведено, що чоловік після спільного розпиття алкоголю завів знайому за гараж і насильно вступив у статеві стосунки.

У вироку Рівненського міського суду йдеться, що злочин було скоєно у травні 2021 року на вулиці Соборній. Потерпіла зустріла на вулиці двох чоловіків, одного з яких знала раніше. Чоловіки вживали спиртне на лавці і запропонували жінці приєднатися. Громадянка погодилася та залишилася із чоловіками на певний період. Вони пили коньяк, після цього один з чоловіків відлучився та приніс ще одну пляшку.

Як повідомляла потерпіла у суді, вона попередила чоловіків, що йде додому. Після цього обвинувачений взяв її за руки та затягнув за гаражне приміщення. Саме там чоловік схопив жінку за шию і вчинив сексуальне насильство. Цю інформацію підтвердив свідок - другий чоловік, який був з ними у компанії.

Свідок зазначив, що бачив, як товариш потягнув потерпілу за гаражі і сказав йому відпустити її. На це підсудний відповів, що "це не його діло". 

Свідок пішов, за його словами, лагодити спущене колесо, а через 20 хвилин до нього приєднався і обвинувачений.

Жінка додала, що прокинулася у рівчаку зі спущеними штанами. Потім пішла додому, прийняла душ і розповіла про ситуацію своєму хлопцеві. Той виправ її білизну, адже жінка була в шоковому стані.

У суді обвинувачений свою вину заперечив. Зазначив, що зі знайомою у нього сексу не було, а вона нібито пішла до гаражів із кимось іншим.

Суд визнав уродженця села Майків винним у кримінальному правопорушенні за ч.1 ст.152 ККУ й призначив 3,5 роки ув’язнення. Крім того, обвинувачений має заплатити потерпілій 100 тис. грн моральної компенсації.