У Рівному судитимуть держреєстраторку, яка "узаконила" кіоски біля "Сільпо"

У Рівному на незаконних діях з інформацією, яка обробляється в автоматизованій системі, та підробці документів за попередньою змовою групою осіб викрили державну реєстраторку. 

Про це повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури.

Жінці повідомили про підозру у скоєнні правопорушень за ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 358 КК України. 

За даними слідства, 31-річна державна реєстраторка, яка рахувалась на посаді в одній із селищних рад Рівненського району, за попередньою змовою із зацікавленими особами, без правовстановлюючих документів, виконала несанкціоновані дії у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та протиправно зареєструвала 14 пластикових кіосків, що знаходяться по вулиці Київській в обласному центрі поряд із магазином «Сільпо».

У результаті такої реєстрації, кіоскам надано статус нерухомого майна, а зацікавлені особи отримали підроблені документи про право власності. 

Наразі державній реєстраторці повідомили про підозру, а Рівненським міським судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування проводять слідчі РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в області. Зокрема, встановлюється причетність до зазначених злочинів інших осіб.

За вчинення зазначених злочинів передбачене максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також