У Рівному тривають змагання спецпідрозділів поліції

https://rv.npu.gov.ua

Днями у Рівному відбулося урочисте відкриття змагань. Традиційно участь у заході беруть представники спеціальних підрозділів майже усіх українських та кількох іноземних силових відомств. Національна поліція України організовує такі змагання вдруге.

Цьогоріч кількість команд, бажаючих продемонструвати рівень своєї професійної майстерності, збільшилася. Так, серед учасників цьогорічного турніру - представники Державної прикордонної служби, Збройних сил України, Національної гвардії, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Управління державної охорони, Національної поліції та команда Військової академії (м. Одеса).

Іноземні відомства представлені командами спецпризначенців ФБР з міст Лос-Анджелес, Вашингтон та Мілукокі (Сполучені Штати Америки), а також команда спецпризначенців Республіки Молдова.Під час заходу учасники мають продемонструвати спеціалізовану підготовку, адже програма змагань передбачає виконання командами низки вправ в умовах, наближених до бойових.

У цьому році змагання складаються з п’яти основних етапів. Зокрема, бійці виконують вправи зі стрільби та демонструють навички з тактики малих і середніх груп. Крім того, перед учасниками стоїть завдання провести евакуацію пораненого бійця та надати йому домедичну допомогу, продовжуючи при цьому тримати оборону. Також бійці мають продемонструвати роботу в тренувальному приміщенні для стрільб «shoot house». Так, наприклад, одне із завдань - знешкодити всіх противників у незнайомому приміщенні в темноті. Усі вправи бійці мають виконувати з максимальною швидкістю.

Заступник Голови Національної поліції України Олексій Руденко зазначив, що впродовж турніру його учасники не лише покажуть рівень власної рідготовки, але й налагодять контакти та обміняються досвідом.

«Протягом цих днів ми не лише дивитимемося на тактико-спеціальну підготовку один одного, а й поспілкуємось та встановимо контакти», - зазначив заступник глави Нацполіції.

Олексій Руденко висловив сподівання на те, що проведення змагань «KORD CHALLENGE» стане доброю традицією, а до участі в них долучатимуться ще більше представників з різних країн.

Повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України

Читайте також