У Рівному трудитимуться власні Магеллани

Професійна орієнтація молоді є важливим засобом упередження молодіжного безробіття. Служба зайнятості приділяє значну увагу роботі не лише з безробітними, а й зі школярами. Так, уже близько 15 років учні випускних класів загальноосвітніх шкіл м. Рівне відповідно графіку управління освіти відвідують Рівненський міський центр зайнятості для участі в профорієнтаційних уроках та для діагностики власних схильностей і уподобань у професійній діяльності.

Служба зайнятості постійно шукає нові форми профорієнтаційної роботи, аби зробити її цікавою та змістовною. Отож, цього року був ініційований всеукраїнський проект «Знай і люби свій край». Метою Проекту є привернення уваги молоді до одного з перспективних напрямків економічного розвитку міста - туризму, сприяння національно-патріотичному вихованню дітей старшого шкільного віку через вивчення та поширення інформації про соціальний та економічний розвиток рідного краю, його природні ресурси, історичну та культурну спадщину, а також визначення у виборі майбутньої професії.

Партнерами Рівненського міського центру зайнятості виступають управління освіти, управління культури і туризму, управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Рівненської міської ради, Рівненський державний гуманітарний університет. Реалізація проекту носить характер змагання та передбачає декілька етапів, які містять навчально-дослідницьку роботу школярів під керівництвом педагогів і фахівців Рівненського міського центру зайнятості.

Для участі у проекті  від м. Рівне була обрана загальноосвітня школа № 26. Команда її учнів назвалася «Рівненські Магеллани» і вирішила популяризувати маловідомі унікальні музеї свого міста: зоологічний, музей пожежної безпеки «Промінець», народної іграшки,  музей фотографії, ковальського мистецтва «Ковальські витребеньки» та музей бурштину. Переважна їх більшість була заснована нашими земляками-ентузіастами. Школярі відвідали згадані музеї, поспілкувалися з їхніми засновниками та хранителями, оглянули експозиції.

Наразі команда на етапі розробки маршруту – визначення способів популяризації, виготовлення сувенірної продукції, – та підготовки до підсумкового конкурсу.

Рівне – місто древньої історії, про що свідчать знахідки розкопок у центральній його частині. Воно росте і розвивається, стає прекраснішим і цікавішим. Його краса – скромна, некриклива та витончена. Хоч нема у нього столичної фешенебельності та блиску, зате є щира простота, тепла гостинність у звичаях рівнян, у пейзажах його вулиць, скверів, площ. Ми захоплюємося цією тихою красою, його історією, його мешканцями і хочемо, щоб про нього дізналися не лише по всій Україні, але й за її межами. Тож побажаємо «Рівненським Магелланам» успіху і перемог та гостинно запрошуємо до нашого чудового міста!

PS: Сторінку команди можна знайти у мережі FB через сторінку Рівненського міського центру зайнятості.

Читайте також