У Рівному у переселенця із Луганщини виявили психотропів та канабісу на понад 400 тисяч гривень

У Рівному під час обшуку правоохоронці виявили і вилучили психотропів та канабісу на понад 400 тисяч гривень. Зберігав таке "добро" 18-річний переселенець із Лисичанська. Він переїхав у Рівне на початку повномасштабного вторгнення військ РФ. Про це повідомили у поліції. 

На орендованій квартирі у молодика правоохоронці провели обшуки. 

За результатами проведених слідчих дій поліцейські виявили 164 поліетиленових пакети, у яких була розфасована особливо небезпечна психотропна речовина «Альфа-PVP» загальною вагою понад 650 грамів, а також 11 пакетів канабісу.

Крім того, правоохоронці вилучили інші речові докази, які мають суттєве значення у справі: електронні ваги, пристрій для подрібнення речовин, липка стрічка, близько трьох тисяч зіп-пакетів та мобільний телефон.

18-річного наркоторговця затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Усе вилучене слідчі скерували для проведення експертизи, за результатами якої повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України.

Крім того, 22 травня у Рівненському міському суді підозрюваному обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави в розмірі 74 тисячі гривень.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин на чорному ринку становить понад 400 тисяч гривень.

Досудове розслідування триває. За скоєне підозрюваному може загрожувати до восьми років позбавлення волі.