У Рівному в 18-річного юнака попросили закурити, а викрали телефон

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Близько 22:30 вчора у Рівному на вулиці Соборна до 18-річного хлопця підійшов чоловік і попросив закурити. Доки він діставав цигарку, той вирвав з його рук телефон і навушники, після чого втік.

Юнак звернувся до поліції. 

У відділі комунікації поліції області повідомили, що працівники карного розшуку оперативно встановили особу крадія. 

Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, відбував покарання у місцях позбавлення волі, тому поліцейські з ним "давно знайомі". 

Правоохоронці розшукали 25-річного рівнянина на наступний день на одній із вулиць біля місця проживання. Під час поверхневого огляду виявили мобільний телефон і навушники юнака. На чоловіка склали на 25-річного рівнянина склали 23 адмінпротоколи: за вчинення дрібної крадіжки, порушення режиму тиші та 21 – за порушення правил адміністративного нагляду. 

Телефон слідчі вилучили та у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України, та направили на товарознавчу експертизу.

За її результатами вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та поміщення його під варту. Відповідно до санкції статті за скоєне рівнянину загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

 

 

Читайте також