У Рівному відбудеться Інклюзивна танцювальна вистава

26 жовтня о 17.00 годині в Палаці дітей та молоді у місті Рівне відбудеться Інклюзивна танцювальна вистава «Inclusion in Harmony». Це постановка про віру в життя, кохання та гармонію в стосунках між людьми.

Близько 130 учасників танцювальної вистави з Вінниці, Києва, Хмельницького, Рівного, Миколаєва, серед яких і люди, як з інвалідністю так і без, вийдуть разом на одну сцену. Вони через мистецтво донесуть глядачу головний «меседж»: існуючі бар’єри потрібно ламати! Наприклад, в одній із постановок є сюжет, де з картонних коробок будується між людьми стіна. В реальному житті ці стіни будує кожен з нас, але потрібно знаходити можливості і рішення, як їх не будувати, або якщо вони вже є, то ламати такі бар’єри. І це стосується всіх і людей.

«Inclusion in Harmony» це вистава, в якій закладена філософія. Коли її дивишся, не звертаєш увагу, які проблеми є в артиста.

«Маємо надію, прийде час і ми не будемо думати як людині на візку потрапити в театр, щоб нечуючі люди не думали як подивитись виставу, щоб там були титри. Щоб суспільство та оточуюче середовище було пристосовано для всіх!

Через створений культурний продукт ми розширюємо коло людей, до яких ми доносимо питання важливості створення інклюзивного середовища та доступності», - зазначають організатори інклюзивного проекту.

Вперше танцювальну виставу «Inclusion in Harmony» було представлено у Вінниці та в Києві у 2018 році. У Рівному вона відбудеться за участі колективу з танцю на візках «Гармонія», данс-клубу «Болеро», представників Національної параолімпійської збірної зі спортивних танців та нових колективів і талановитих особистостей Рівненської області.

 

Для довідки: в Україні проживає більше 2,5 млн. людей з інвалідністю. В Рівненській області більше 73 000 осіб.

Організатор проекту: ГО «Всеукраїнське об’єднання «Розвиток. Розвиток», за підтримки Ірини Борзової. Проект реалізовано за підтримки Українського культурного фонду. Вистава є безкоштовною для глядачів. Отримати запрошення можна зателефонувавши за номером: + 38 096 818 38 03.

 

Читайте також