У Рівному відбудеться концерт, присвячений творцю всесвітньо відомого "Щедрика"

20 грудня 2017 року в органному залі м. Рівне відбудеться хоровий концерт присвячений 140 літтю від дня народження М.Леонтовича та 250 ліття від дня народження А. Веделя.

Концерт відбудеться у залі камерної та органної музики м. Рівне (вулиця Соборна, 137).

У творчому доробку Леонтовича понад 150 творів. Серед них: "Дударик", "Пряля", "Козака несуть". А також «Щедрик» яким композитор прославив Україну на весь світ. Творчість Веделя та Леонтовича символізує цілу епоху – «золоту добу» в історії українського мистецтва.

У концерті візьмуть участь 2 камерних хорових колективи з м. Рівне: Камерний хор «Воскресіння» , хор з 25-літньою історією, лауреат семи міжнародних, двох всеукраїнських конкурсів, учасник багатьох фестивалів в Україні та за кордоном та жіночий камерний хор «Eternita» молодий жіночий хор, художнім керівником якого являється студент рівненського музичного училища Віталій Мартодеєв.

Крім того, в програмі обох хорів прозвучать як і відомі твори композиторів М. Леонтовича та А. Веделя так і твори, які ще не звучали в м. Рівне. Родзинкою концерту стане гість з Києва, хормейстер Національної опери України Заслужений діяч мистецтв України Олександр Тарасенко, який є засновником камерного хору «Воскресіння» та його художнім керівником протягом 1991-2012 років. Олександр Леонідович вкотре стане перед «Воскресінням» та продиригує програму концертів А. Веделя.

До слова, ораганізаторами концерту є хорове товариство ім. М.Леонтовича Національної всеукраїнської музичної спілки головою якої в м. Рівне являється художній керівник камерного хору «Воскресіння» Олександр Одинець, а також ГО «Об’єднання творчих людей»
 

Читайте також