У Рівному відбудеться презентація однієї із кращих книг Рівненщини цього року

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

21 жовтня 2019 року о 14 год. відбудеться презентація кращої книги Рівненщини 2019 року «Архітектура і містобудування Західної Волині 1921-1939 років» у номінації «Краще історико-краєзнавче видання», доктора архітектури, професора кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП Ольги Леонідівни Михайлишин.

У 1990 році Ольга Леонідівна з відзнакою закінчила архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту. У 1999 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата архітектури на тему «Палацово-паркові ансамблі Волині ІІ-ї пол. ХVІІІ-ХІХ століть (передумови, напрями, закономірності архітектурного розвитку)». У 2014 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора архітектури на тему «Розвиток архітектури міжвоєнної Волині в умовах соціокультурних трансформацій ХХ століття». Проходила наукове стажування в Ізраїлі, Польщі. Коло наукових інтересів – архітектурно-містобудівна спадщина Волині міжвоєнного періоду (1919-1939), проблеми архітектурно-просторової модернізації і трансформації міського середовища великих і середніх міст Волині на сучасному етапі. Автор 3 монографії та декількох сотень наукових публікацій у виданнях України, Польщі, Італії, Білорусі, Росії.

У 2013 році побачила світ монографія Ольги Михайлишин «Архітектура і містобудування Західної Волині 1921-1939 років» - здійснена спроба осмислення архітектурно-містобудівної діяльності на Західній Волині у 1921-1939 рр. як цілісного явища, що розглядається в соціокультурному контексті Другої Речі Посполитої. Автор розглядає особливості типологічної, об’єктної, художньо-естетичної структури архітектурної діяльності, виявляє механізми і закономірності її розвитку.

Захід буде супроводжуватися електронною презентацією та функціонуватиме книжкова виставка «Архітектурна спадщина Рівненщини».

 

 

 

Читайте також