У Рівному відбудеться виставка польських митців

У галереї європейського живопису «Євро-Арт» відкривається виставка «ВІДНОСНІСТЬ. ТРИ ПРОСТОРИ: місце, образ, звук»

Час презентації:  середа, 5 грудня 2018 року, 16:00 год.

Місце: галерея європейського живопису «Євро-Арт» - Рівне, пр. Миру, 4.

Організатор: арт-група галереї європейського живопису «Євро-Арт».

Вперше та лише 5 днів у Рівному сучасне польське мистецтво! З 5 по 9 грудня 2018 року у «Євро-Арті» на розгляд глядача будуть представлені три різних підходи до інтерпретації художнього потенціалу мистецтва графіки.

Викладачі Інституту мистецтв Університету Яна Кохановського у м. Кельце (Польща) Катажина Зьолович, Тереза Анна Слюсарек та Мацей Зданович послуговуються широко вживаними графічними техніками, використовуючи при цьому інноваційні поєднання традиційного малюнка, графічного відбитку та цифрової картини, пов’язаної зі звукозаписом. Митці здійснюють втручання у традиційно зрозумілу графічну царину, пере визначаючи поняття матриці як накопичувача форми і змісту.

Три різні погляди польських митців мають стати матеріалом для того, щоб побачити фрагменти місць, образів і звуків, пов’язаних із польськими краєвидами, відчутими і почутими ними. Багатошаровість представленої художньої виставки дає можливість здійснити «мандрівку» Польщею.

Представлені роботи – це результат довготривалих експериментів із арсеналом художніх засобів індивідуальної мистецької мови, який ми побачимо і відчуємо самі.

Творчість митців уже оцінили в Македонії, Австралії, Сербії, Словенії, Словаччині, Португалії, Болгарії, Єгипті, Бельгії, Таїланді, Німеччини, Угорщини, Італії.

Читайте також