У Рівному відбудеться зустріч з авторами історичних романів

https://book-ye.com.ua

Книгарня «Є» та видавництво «Навчальна книга – Богдан» запрошують на зустріч із письменниками Юрієм Камаєвим та Сергієм Синюком та розмову на тему «Історичний роман від літописів до архівів СБУ». Захід відбудеться 26 жовтня. Початок – о 18:30.

Чи актуальні історичні романи у сучасній літературі? Яким чином автори працюють із історичною основою своїх творів? Та як вдається зробити такий твір цікавим для читача. Пропонуємо про це все дізнатись безпосередньо від тих, хто має справу з історичним жанром. А саме Юрієм Камаєвим та Сергієм Синюком.

Роман «Обруч» – своєрідний творчий коментар відомого краєзнавця Сергія Синюка до літописних звісток про життя Волинського Тернопілля у княжу добу. Добу жорстоких усобиць – високого милосердя, кривавої байдужості – і впертої любові...

Книжка Юрія Камаєва «Мед з дікалоном» – свого роду кишенькова енциклопедія визвольних змагань українців у ХХ столітті. Проте справжню цінність роману становлять не відомості про кількість ґудзиків на мундирі українського авіатора 1919 року, а промовисті свідчення про те, як «простий тутейший дядько стає бійцем», озброєний гурт – армією, а місцеве населення – нацією.

Вхід вільний.

Читайте також