У Рівному відбувся вечір поетичного настрою (ФОТО)

В Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбувся вечір поетичного настрою «Свічадо людської душі»

З нагоди Всесвітнього дня поезії до бібліотеки завітала ціла когорта молодих талановитих авторів, членів «Молодіжної літературної платформи Рівненщини»: Валентина Люліч, Ірина Мельник, Наталія Демедюк, Юрій Матвійчук, Віктор Шупер. Очільник організації Тата Рівна розповіла що таке поезія для письменників і як вони доносять її до читача та представила проект «Відеопоезія Рівненщини», підтриманий міською владою.

Автори подарували всім присутнім неймовірний світ поетичної сповіді, що вчить тонко сприймати красу, співпереживати, щоб ніколи не згасли почуття. Письменники поділилися своїми секретами успіху та планами на майбутнє.

Однією з гостей  була Валентина Люліч, яка є поетесою і виконавицею власних пісень. Поетичне натхнення прийшло до неї ще в шкільні роки і не покидає донині. Через запропоновані авторкою вірші і пісні присутні мали змогу долучитися до струн її серця. Поезія для Ірини Мельник та Наталії Демедюк − один з способів бесіди з навколишнім світом. Вона дає їм можливість висловити свої емоції і думки. Юрій Матвійчук – поет, бард, цьогоріч отримує премію ім. Г.Тютюнника, а Віктор Шупер приваблює читача своїм оригінальним баченням життя.

Звучали щирі вірші в авторському виконанні та відео поезія на екрані і присутні були вражені від почутого. Літературна імпреза проходила в затишній атмосфері і створила певний енергетичний простір, який так сподобався присутнім. Така форма спілкування дає можливість авторам і читачам краще почути один одного.

Читайте також