У Рівному відкриють виставку Наталії Волянюк

У клубному кафе галереї європейського живопису «Євро-Арт» відкривається персональна виставка Наталії Волянюк «НІЧОГО ЗАЙВОГО»

Час презентації:  середа, 20 березня 2019 року, 16:00 год.

Місце: клубне кафе галереї європейського живопису «Євро-Арт» - Рівне, пр. Миру, 4.

Організатор: арт-група галереї європейського живопису «Євро-Арт».

Роботи Наталії Волянюк, які вона презентує під назвою «НІЧОГО ЗАЙВОГО», з’явилися  у результаті творчих пошуків та переосмислень мисткині впродовж останніх 2 років. Відмова від будь-якої форми, або лише легкий натяк на неї …акцентування уваги на кольорі, кольоровій масі, плямі, використання ліній – для зв’язку композиції в одне ціле. Усе, це є візуальним зображенням асоціацій художниці, що викликані впливом навколишнього середовища.

 Молода жінка вірить у силу таланту, але переконана, що без праці – нікуди:

«Художник мусить працювати щодня, аби розвивати свої здібності, бачення кольору, аналізувати все. Успіх – це 99% праці».

З 2012 року львівська художниця постійна учасниця українсько-польських пленерів, колективних художніх виставок та благодійних аукціонів у Кременці, Тернополі, Дубні, Харкові, Запоріжжі, Шаяні, Славську. Персональні виставки художниці з успіхом пройшли у Кременці («Від Кременця до Львова», 2016 р.), Тернополі («Мить», 2017 р.), Чернівцях («Діалог кольору» та «Рубікон», 2017-18 рр.). Тепер її виставку «НІЧОГО ЗАЙВОГО» мають змогу побачити рівняни.

 «У живописі мене цікавить мінімалізм засобів виразності, безпосередньо процес створення картини та її енергетика. Лінія, пляма та штрих – унікальні засоби для творчості, якими користувалися ще в палеоліті… з розвитком людської цивілізації, мистецтво стало надто важким для сприйняття, інформативно перенасиченим, як і сам світ! Представлена експозиція є персоналізованим протестом, проти реалістичного вияву мистецтва. Адже малюючи полотна сповнені знайомих образів, ми орієнтуємося на форму об’єктів навколишньої дійсності і працюємо на їх прояв, підкреслюємо об’єм, характерні риси тощо. Для мене, особисто, абстрактне мистецтво є  втечею від реалізму, образів, людей, шумного та забрудненого соціуму. Втеча від надмірностей!» - розповідає Наталія.

Повне абстрагування від реалістичних форм та асоціативне мислення художниці відкривають інші шляхи для творчості, дають змогу вільного польоту та усвідомлення власного шляху в сучасному арт-просторі!

Персональна виставка Наталії Волянюк «НІЧОГО ЗАЙВОГО» продовжує широкомасштабний проект нашої галереї - «Євро-Арт» для талановитих» та триватиме з 20 березня по 14 квітня 2019 року.

Читайте також