У Рівному викрили два підпільні гральні зали, які працювали під видом інтернет-клубу

фото ілюстративне

У понеділок, 12 лютого, у Рівному пройшли санкціоновані обшуки для виявлення підпільних гральних закладів. Їх проводили працівники прокуратури, поліції та управління захисту економіки Рівненської області.

Так, за ході перевірки у місті Рівному виявили два гральні зали на вулицях Дубенській та Ювілейній. Вони здійснювали незаконну діяльність із надання доступу до азартних ігор з можливістю отримання виграшів, що суперечить Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні». Обидва заклади працювали під виглядом інтернет-клубу.

Відтак, правоохоронці вилучили 40 системних блоків, 40 комп'ютерних моніторів та інші комплектуючі, а також купу документів, чорнових записів та грошових коштів, одержаних, ймовірно, внаслідок такої протиправної діяльності. Усе це склало доказову базу для слідчих.

Зазначені слідчі дії проведено у рамках кримінального провадження, що розслідується органами поліції за ч.1 ст. 203-2 КК України за фактом незаконного зайняття гральним бізнесом. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Рівненської області. Також проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення організаторів та інших осіб, причетних до протиправної діяльності, з метою притягнення їх до передбаченої законом відповідальності.

Слід зазначити, що правоохоронні органи Рівненщини в межах своїх повноважень систематично вживають заходи до протидії гральному бізнесу, який заборонений в державі. Однак, гральні зали знову відкриваються, а інколи – невдовзі після візитів правоохоронців та вилучення ними обладнання. Охочих заробити на незаконному бізнесі штрафи не лякають і останніми вкотре закуповується недороге комп’ютерне обладнання в цілях продовження протиправної діяльності.

З метою подолання цього незаконного промислу прокуратура закликає громадськість до співпраці. Усім небайдужим громадянам та тим, хто став свідком функціонування незаконного грального бізнесу, прохання повідомляти органи поліції та прокуратури про зазначені факти з метою їх ліквідації та притягнення винних осіб до передбаченої Законом відповідальності.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також