У Рівному вивчали нове законодавство щодо сфери ЖКГ

14 лютого у Рівненському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства на тему: "Законодавчі зміни у сфері житлово-комунального господарства та їх практичне застосування. Реформування сфери житлово-комунального господарства". Захід проведено в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

У практикумі взяли участь міські та селищні голови, голови об’єднаних територіальних громад, працівники житлово-комунальної сфери міст. З вітальним словом виступила директорка Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук. Вона ознайомила присутніх з метою та завданнями практикуму, розповіла про діяльність Асоціації міст України, її пріоритетні завдання та роль у здійсненні реформи з децентралізації на 2018 рік.

Під час практикуму присутнім розповіли про те, які зміни у житлово-комунальне господарство принесе новий Закон України «Про житлово-комунальні послуги», який набуде чинності у червні цього року. Зокрема, про повноваження і діяльність ОСББ та управляючих компаній, формування тарифів на житлово-комунальні послуги, впливу закону на якість надання житлово-комунальних послуг тошо. Фахівці поділилися досвідом роботи ОСББ м. Рівного.

 

Розглянули практичні кейси, як відбувається співпраця та підтримка роботи ОСББ, презентували програми муніципальної співпраці та різних програм: утеплення, термомодернізації, ремонт дахів та ліфтів, заміна комунікацій та внутрішньобудинкових мереж. Отримати співфінансування можуть практично усі ОСББ, навчальні заклади та комунальні установи, головне мати бажання громади. Присутнім презентували роботу ради голів ОСББ м.Рівного, та поділилися умовами співпраці з Всеукраїнською радою голів  ОСББ.

Наприкінці практикуму учасники обговорили різні проблеми, які назріли у маленьких містах та селищах, представники громад отримали кваліфіковані і грунтовні відповіді від усіх спікерів. В результаті, присутні напрацювали Звернення міських, селищних голів – членів Рівненського РВ АМУ до Асоціації міст України, з власними пропозиціями та зауваженнями, щодо Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст

 

Читайте також