У Рівному виявили двох нелегальних таксистів (ФОТО)

 Сьогодні у Рівному на вулиці Чорновола та майдані Незалежності працівник Укртрансбезпеки склав два протоколи про адміністративне правопорушення на двох, ймовірно, нелегальних таксистів.

У них не було ліцензії і не були оформлені як підприємці.

"Згідно Закону України Про автомобільний транспорт, транспортний засіб, який облаштований як таксі, а саме має фішку оранжевого кольору, жовті шашечки на борту транспортного засобу, повинен бути ліцензований. Тобто отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів.

Це означає, що він кожних півроку повинен проходити обов'язково технічний контроль, слідкувати за станом транспортного засобу, відповідно сплачувати податки, а його пасажири застраховані. Те, що він поставив фішку і чекає пасажирів, означає, що він надає послуги як таксі і він сам сказав, що він не є підприємцем, а ліцензію може отримати тільки підприємець", - розповів нашим журналістам старший державний інспектор відділу надання адміністративних послуг Управління Укртрансбезпеки у Рівненській області Роман Давидюк.

На обох чоловіків склали протоколи за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання. Акти будуть направлені до Рівненського міського суду. Їм загрожує штраф у розмірі понад 17 тис гривень, залежить від рішення суду. При повторному такому порушенні - навіть конфіскація транспортного засобу.

Читайте також