У Рівному визначили ліцеї, які прийматимуть людей у разі повного блекауту - мер

У Рівному визначили опорні ліцеї, які у разі повного знеструмлення будуть приймати усіх охочих. 

Про це під час відеозвернення заявив міський голова Рівного Олександр Третяк. 

- У нас у місті уже пропрацьований механізм у разі повного знеструмлення, у разі повного блекауту. Для цього у місті визначено 21 опорний заклад. Зокрема це великі зали закладів освіти, ліцеїв, куди будуть у разі потреби прийматися люди. Ці заклади обладнані доступом до тепла, генераторами, - сказав Третяк. 

Він додав, що у першу чергу мешканці мііста зможуть звернутися до "Пунктів незламності", а також до цих закладів. Список цих ліцеїв міська влада пообіцяла надати пізніше. 

Також він повідомив, що наразі визначено два заклади, де вже облаштовані ліжка, щоб там приймали маломобільні верстви населення або людей літнього віку.

- Якщо раптом зникає тепло, свтло, всі базові блага зимового періоду ми прийматимемо людей літнього віку та маломобільних людей. Працівники соцзахисту у цілодобовому режимі будуть працювати з такими людьми та надавати їм весь спектр необхідних послуг, - сказав міський голова. 

Він також звернувся до мешканців міста та до голів ОСББ з проханням допомогти людям похилого віку, які проживають у їхніх будинках. 

- Якщо у Вашому будинку живуть люди старшого віку, які, можливо, неспроможні забезпечити самі себе, які можуть виникнути у період кризи, обов'язково повідомте про це у Департамент соцзахисту, або будемо вдячні, якщо ви самі допоможете їм пройти цей складний період, - сказав Олександр Третяк. 

Додамо, що у Рівному нині діють 20 "Пунктів незламності". 

 

Читайте також