У Рівному визначили переможців проекту з профорієнтації «Знай і люби свій край»

21 лютого у Рівному відбувся фінал інноваційного проекту з профорієнтації для учнівської молоді «Знай і люби свій край».

Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук підкреслив:

«Цей профорієнтаційний проект відіграє важливу роль у формуванні відповідального ставлення молоді до вибору своєї подальшої професії, і сподіваюся, допоможе зорієнтуватися, чим займатися у майбутньому. А це екскурсоводи, краєзнавці, професії одного з перспективних напрямків економічного розвитку області – туризму».

 Протягом 2018-2019 рр. учні 7-9 класів досліджували свій рідний край, його природні ресурси, збирали цікаву інформацію, вивчали історичну та культурну спадщину, мандрували туристичними стежками Рівненщини. Переможці зональних конкурсів, які минулого року відбулися у Вараші, Здолбунові, Костополі та Дубно, змагалися у трьох номінаціях - «Кращий туристичний маршрут», «Кращий гід-екскурсовод», «Краща PR – компанія». Боротьбу вели п’ять команд: «Варта» (Рокитнівський район), «Барви Случа» (Березнівський район), «Вільний вітер» (Гощанський район), «Етноfresh» (Демидівський район), «Рівненські Магеллани» (м.Рівне).

У кожній номінації журі відзначили кращу команду і назвали головного переможця - команду «Вільний вітер» з Гощанського району. Дітям вручили сертифікат на участь у міжрегіональному проекті «ПрофіКемп», що відбудеться у Херсоні у травні-червні цього року і до якого будуть залучені ще команди Закарпатської, Львівської та Херсонської областей.

Рівненський обласний центр зайнятості

Довідки за тел.63-36-52 (сектор інформаційної роботи)

Читайте також