У Рівному внутрішньо переміщені дітлахи можуть отримати іграшки у волонтерському центрі

Рівне з початку війни прийняло близько 15-ти тисяч  внутрішньо переміщених громадян. З перших днів громада активно включилась в роботу із тилового забезпечення та підтримки Збройних сил та переселенців.

Громадська приймальня «Рівне Разом», відома до початку війни постійним прийомом виборців та намаганням вирішити їхні проблеми, внесла корективи у свою роботу, фактично перетворившись на волонтерський центр. Сьогодні тут, окрім безкоштовних юридичних консультацій від адвоката Ярослава Коноплястого, внутрішньо переміщені громадяни мають змогу отримати і гуманітарну допомогу.

«Наші волонтери постійно намагаються допомогти переселенцям усім необхідним. За три місяці війни ми надали одноразову допомогу понад 500 таким мешканцям. Підтримка продовольчими пакетами  завжди доречна, адже кількість тих, хто її потребує постійно зростає. Тому ми, насамперед, звертаємось до наших нових мешканців з проханням реєструватись у соціальних мережах та чекати офіційного запрошення до нашого центру, аби отримати допомогу та уникнути непорозумінь і зайвих скупчень.

Постійна доставка гуманітарних вантажів волонтерською командою Віктора Шакирзяна, Світлани Марчук та Катерини Марчук, станом на сьогодні, дають нам змогу забезпечувати попит з боку внутрішньо переміщених громадян», - розповіла керівниця Волонтерського центру на Соборній,13 Іванна Одейчук.

Втім, не лише підтримка продовольчими пакетами, засобами гігієни, а й турбота про найменших нових мешканців, які знайшли тимчасовий прихисток у Рівному, стала одним із основних завдань волонтерів «Рівне Разом». Сьогодні на Соборній,13 дітлахи мають змогу обрати для себе ще і улюблену іграшку. Тому, досить часто тут можна почути дитячий сміх та метушню.  

«Усі ми прагнемо, щоб найменші українці, які приїхали до нашого міста, якомога швидше забули про усі жахи, які їм вдалося пережити та повернулися до нормального дитячого життя, адже ніхто і ніщо не мають права забирати у малечі найдорожче – дитинство!», – розповів прессекретар ГО “Рівне Разом” Андрій Смусь.

Валерія до війни мала змогу працювати у Харківській міській раді. Зараз тимчасово проживає у Рівному з двома маленькими дітками на руках.

«Друзі, Ви просто неймовірні! Пам’ятаю, виникла потреба у дитячих сумішах для моїх діток. Замість одного пакета мені доброзичливі рівняни дали цілих три! Я мешкаю зараз в багатоповерхівці. Мої сусіди з квартири навпроти постійно запитують про наші потреби і всіляко допомагають. За таку згуртованність просто сльози на очі навертаються. Дякую волонтерам, дякую рівнянам», - розповіла Валерія.

Читайте також