У Рівному водія військового тягача засудили до 2 років ув`язнення за "п`яну" ДТП

У Рівному винесли вирок водію евакуаційної роти однієї з військових частин за ДТП, скоєну напідпитку. 

Як зазначається вироку, 24 червня молодший сержант їхав на трасі "Київ-Чоп" на тягачі марки MA3-537. Перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, здійснюючи розворот ліворуч, не надав перевагу в русі автомобілю, що рухався в зустрічному напрямку, та допустив зіткнення із автомоблем "Mercedes-Benz Sprinter". 

Внаслідок ДТП водій буса дістав ушкодження середньої тяжкості. 

Обвинувачений у судовому засіданні повністю визнав свою вину. Зазначив, що намагався загальмувати, однак уникнути зіткнення з іншим автомобілем не вдалося. Також пояснив, що він незадовго до події випив 200 гр горілки та перебував у стані алкогольного сп`яніння.

Просив вибачення та вказував про щире каяття.

Згідно з експертизо, у крові військового виявили 1,1 проміле алкоголю. 

Потерпілий звернувся до суду про розгляд справи без його участі. Також повідомив про намір в подальшому звертатись про стягнення заподіяної злочином шкоди в порядку цивільного судочинства. Щодо покарання обвинуваченому, просив застосувати ст. 58 КК України (а.с. 14).

Таким чином суддя визнав обвинуваченого винним у вчиненні ізлочину,передбаченого ч.1ст.415 ККУкраїни та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки. 

Також він сплатить понад 9 тис грн за проведені експертизи. 

Читайте також