У Рівному вшанували Героїв-Азовців

У Рівному відзначили дев’яту річницю створення полку “Азов”. Сотні рівнян, в тому числі, друзі та родичі загиблих бійців цього легендарного військового підрозділу принесли квіти до пам’ятного муралу загиблим Героям-Азовцям на Театральній площі. Організатори меморіальної акції кажуть, що надзвичайно важливо берегти пам’ять про подвиг і самопожертву воїнів, що завдяки своїй мужності і незламності 86 днів тримали оборону Маріуполя у повному оточенні.

“Ми згадуємо усіх наших Героїв, які віддали життя в боротьбі за майбутнє української нації. Повномасштабна війна, з якою ворог прийшов на нашу землю 24 лютого, забрала багато життів. Але воїни полку “АЗОВ”, що тримали оборону Маріуполя 86 днів, відбиваючи атаки двадцятитисячного ворожого угруповання, стали для всіх українців взірцем мужності  і незламності. Надзвичайно важливо зберігати пам’ять про їхній подвиг, важливо, щоб їхні імена не були забуті і наступні покоління вчилися на їхньому прикладі. Тому ми організували сьогоднішній захід, запросили родини полеглих Героїв полку “АЗОВ”. Хочемо аби вони відчували нашу підтримку і пошану, і не тільки у пам’ятні дні та на відзначення якихось дат, хочемо, щоб вони знали, що можуть розраховувати на нашу допомогу постійно в будь-яких питаннях. Це наш обов’язок, піклуватись про родини тих, хто віддав своєму народові найцінніше - своє життя”,  - розповів секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

У боях за Україну в складі полку “Азов” загинуло семеро рівнян. Друзь Костянтин Володимирович, Семчук Віталій Володимирович, Молдавський Данило Геннадійович, Симонюк Андрій Вікторович, Сірук Микола Сергійович, Краснобриж Ігор Віталійович, Горошко Владислав Вікторович.

Близький товариш зображених на муралі Віталія та Константина пригадує, якими були покійні Герої за життя.

“Хлопці були цілеспрямованими, знали чого вони хочуть, йшли до своєї мети. Одразу після закінчення школи відправилися проходити курс базової підготовки в Київ. Після цього вони відправилися, безпосередньо, до полку “Азов”. Вони були активні, життєрадісні хлопці. Ці люди віддали найцінніше, що у них було - своє життя, яким пожертвували за нашу свободу. Наша найменша місія - пам’ятати цю жертовність, самовіддачу. Гордий за те, що знаю цих неймовірних людей”, - розповів Станіслав Боднарський.

Нагадаємо, що ще влітку минулого року за ініціативи громадської організації “Рівне Разом” у Рівному на Театральній площі було створено пам’ятний мурал на честь загиблих захисників “Азовсталі". Тепер це місце стало знаковим для всіх рівнян, що шанують подвиг захисників України.

Читайте також