У Рівному встановлять 100 надземних пожежних гідрантів

У Рівному в найближчі два роки планують установити 100 надземних пожежних гідрантів.

Про це повідомив голова Рівненської облради Андрій Карауш.

Відомо, що цей проєкт допоможе втілити Рівному Європейський Союз через програму транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027. Ідеться про фінансування у 250 тисяч євро.

Сьогодні в Рівному є майже 900 підземних гідрантів і лише один надземний. Його встановили ще в лютому 2023 року на перетині вулиць Гетьмана Полуботка й Гетьмана Мазепи.

Завдяки підтримці іноземних донорів упродовж двох років у Рівному має з’явитися ще 100 надземних пожежних гідрантів. Місця вже визначили в Головному управлінні ДСНС України в Рівненській області.

Над тим, як технічно втілити все це в життя, думають фахівці "Рівнеоблводоканалу".

"Про те, що потрібні надземні гідранти, у ДСНС заявляли давно, адже часто водії паркують свої авто прямо над точками забору води. Для інформації: пожежна цистерна стає порожньою за 5 хвилин, а заправити її водою – орієнтовно 7 хвилин. Під час пожеж кожна хвилина важлива, а якщо гідранти поруч і доступні – це суттєво допомагає рятувальникам", - зауважив Андрій Карауш.

Як відомо, Програма транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 передбачає фінансову підтримку ЄС у 250 тисяч євро. Умови співфінансування 90/10, де більша частина — кошти партнерів.

Читайте також