У Рівному встановлять пам’ятник Бандері: оголошено конкурс на кращий ескіз проекту

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради затвердили питання щодо проведення конкурсу на кращу пропозицію створення ескізного проекту пам’ятника Степану Бандері.  Ідея вшанування пам’яті очільника українських націоналістів вже декілька років була на вустах і в містян, і в громадських організацій.

«Мова не йде про фінансування, мова про те, щоб розпочати процедуру конкурсу. Я знаю, що вже є бажаючі і серед підприємств, і серед громадських організацій щодо доручення до фінансування. Тому це рішення дасть можливість розпочати процедуру. Вона тривала і буде тривати не менше року, але для того, щоб ми все зробили законно, правильно і коректно і мали можливість у нашому патріотичному місті отримати місце для вшанування цього видатного українця», - зазначив перед голосуванням секретар міської ради Сергій Паладійчук.

Крім того, він зазначив, що вже сформована комісія, яка оцінюватиме роботи. Планують встигнути до 1 січня 2019 року – вшанування 110-ї річниці з Дня народження Степана Бандери.
 

Олеся БОРОВЕЦЬ

 

Читайте також