У Рівному юним знавцям Біблії вручили грошові премії та кубки

На Рівненщині нагородили переможців обласної олімпіади юних знавців Біблії.

Про це повідомили в Рівненській облраді.

Цьогоріч до неї долучилася рекордна кількість учасників - 30 742 учнів із 56 громад. Це вперше за сім років проведення конкурсу. Олімпіада відбувалася у три етапи - на шкільному, районному й обласному рівнях - із лютого до травня.

До фіналу дісталися 207 учнів - переможці районних етапів. І вже з-поміж них визначили 31 переможця. Учора вони приїхали до Рівного, щоб отримати свої нагороди.

Переможців, їхніх батьків і педагогів запросили до сесійної зали облради.

Як відомо, 2023 року за ініціативи голови РОР депутати облради прийняли Обласну програму сприяння духовності, моральності та формування здорового способу життя на 2023-2025 роки. Конкурс "Знавці Біблії" був серед її заходів.

"Це унікальний для України конкурс, який об’єднав навколо себе десятки тисяч дітей. І об’єднала їх світла історія. А це так важливо в темні часи, які ми всі сьогодні переживаємо. І це не лише війна, а й складні гуманітарні виклики, з якими стикнулися українці, і котрі мають величезний виховний вплив на наших дітей. Тому знання цінностей, про які розповідає Біблія, допоможе нашим дітям впоратися з цими викликами і зберегти те світло, яке закладене в їхніх серцях з народження", - наголосив Андрій Карауш.

Спільно з начальником ОВА Олександром Ковалем і партнерами конкурсу Андрій Карауш вручив учням кубки переможців і грошові премії в розмірі 10 000 грн кожна від Slavic Christian Church, Lincoln NE.

Педагогів відзначили подяками Рівненської обласної ради.

У рамках нагородження відбулося символічне голосування. За прикладом депутатів, діти, їхні батьки й учителі через систему "Рада" визначалися щодо того, чи підтримують вони резолюцію щодо впровадження предметів духовно-морального спрямування (християнської етики) у закладах освіти Рівненщини. Результат одноголосний - 61 "ЗА".

Як відомо, олімпіада "Знавці Біблії" на Рівненщині проводиться із 2017 року.

Читайте також