У Рівному за відсутність захисних масок на двох відвідувачів суду склали адмінпротокол

У Рівному за порушення умов карантинних заходів на двох відвідувачів суду склали адміністративні матеріали.

Про це повідомляє Територіальне управління Служби судової охорони у Рівненській області.

Сьогодні, 18 травня, до Рівненського міського суду для участі в судовому засіданні завітали 49-річний мешканець села Кустина та 53-річна рівнянка.

Обоє зайшли до будівлі суду без захисних масок, тому співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Рівненській області, які перебували на пункті пропуску та охорони, зробили їм зауваження. Однак на вимогу одягнути маску чоловік відреагував агресивно й відмовився виконувати умови карантинних заходів.

Секретар суду, яка вийшла до відвідувачів, також намагалася переконати порушників карантинного режиму надягнути захисні маски. Чоловіка це обурило ще більше, і “з метою усунення перешкоди доступу до суду” він особисто викликав поліцію.

Патрульні поліцейські, які прибули на місце події, після з’ясування всіх обставин склали на чоловіка та жінку два адміністративні матеріали за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм).

Територіальне управління Служби судової охорони у Рівненській області наголошує, що дотримання вимог карантинних заходів – не забаганка, а пряма вимога законодавства, і звертається до громадян з проханням дотримуватися заходів з протидії розповсюдженню Covid-19 та відвідувати суд лише в засобах індивідуального захисту.

Читайте також