У Рівному запустили когенераційну установку потужністю 530 кВт

У Рівному запустили когенераційну установку потужністю 530 кВт. Обладнання надане Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ).

Когенераційна установка забезпечує комбіноване виробництво електричної і теплової енергії. Її запуск дасть можливість забезпечити власні потреби котельні, до якої її підключено. Крім того, особлива цінність переданого обладнання полягає в можливості забезпечити стале електро- та теплопостачання у домівки рівнян попри війну, що триває, і попри відключення електроенергії через постійні атаки росії на об’єкти української енергетичної інфраструктури.

-  Для нашої громади, яка загалом отримала три когенераційні установки, це  наймасштабніший проєкт модернізації системи теплопостачання за останнє десятиліття. Надані когенераційні установки є енергоефективними та завдяки можливості їх оперативного запуску підтримають можливість безперервно надавати послуги з теплопостачання громаді. При цьому, надлишок виробленої даними установками електроенергії Рівнетпелоенерго зможе віддавати у мережу для забезпечення послуг балансування в пікові години споживання електроенергії, - говорить секретар Рівненської міської ради, виконувач обов?язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

У цьому складному опалювальному сезоні надзвичайно важливо забезпечити стійкість функціонування систем тепло- та водопостачання. Тому допомога від USAID шляхом передачі містам енергогенеруючого обладнання для забезпечення сталого функціонування теплогенеруючих підприємств та об’єктів критичної інфраструктури є одним із важливих компонентів міжнародної підтримки енергетичної безпеки України.