У Рівному затримали чоловіка, що здійснив ножовий напад (ФОТО)

https://rv.npu.gov.ua

На вулиці Макарова, п’ятого вересня, близько 21:30 години у під‘їзді багатоповерхового будинку 20-річний місцевий житель виявив чоловіка з ножовими пораненнями тіла. Поліцейські встановили нападника та помістили його до слідчого ізолятору.

У 46-річного рівнянина, який того вечора повертався додому з роботи, медики діагностували три проникаючі ножові поранення: грудної клітки з ушкодженням діафрагми, шиї та чотири непроникаючих: грудної клітки, губи та щоки. Відповідно до судово-медичної експертизи тілесні ушкодження за ступенем тяжкості відносяться до тяжких. Після тривалого лікування, потерпілий нині перебуває вдома.

У жителя обласного центру при собі були грошові кошти: 12 доларів США, 400 злотих, 1000 рублів, та дев’ять тисяч гривень. Утім зловмисник їх не забрав. Як зізнається він згодом поліцейським, не збирався застосовувати ніж, а хотів лише відібрати сумку з грішми. Утім, чоловік почав захищатися, тож молодик дістав ніж і почав наносити ним удари своїй жертві. Невдовзі зловмисник зрозумів, що може бути впійманим, тож залишив гроші і втік. 

За фактом розбійного нападу, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України. Із місця події слідчі вилучили кухонний ніж із довжиною леза 11 см.

Три місяці тривали пошуки розбійника. Завдяки проведеним слідчим та розшуковим заходам працівники карного розшуку Рівненського відділу поліції спільно з оперативниками поліції області встановили особу нападника. Ним виявився 24-річний житель обласного центру, який вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок з проникненням у приміщення. Попри наведені слідством докази, зловмисник не зізнається у скоєному.

Молодику повідомили про підозру у вчиненні злочину та учора, 20 грудня, суд задовольнив клопотання слідчого та обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Слідчі дії тривають.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також